24 Mart 2024 Pazar

Youssef Haddad





Israelli bir Hıristiyan Arap Youssef Haddad. Doğup büyüdüğü ve kendini bir parçası olarak hissettiği Israel'i tüm dünyada davet edildiği platformlarda, sosyal medya ve uluslararası basında  sonuna kadar savunan genç bir insan...
Savaşın başladığı günden beri hiç yorulmadan Israel'de ve dışarıda, bu ülkenin varlığını tehtid eden gruplara, insanlar ve kavramlara, kısaca  farklı unsurlara karşı savaşan biri.
Yeryüzünde nefes alıp veren çoğu insanın sadece hayaliyle yetineceği haklardan yaralanabilen bir Israelli olarak sahip olduğu  akıl ve sağduyunun getirdiği anlayışla Yahudi Devletinin bulunduğu durumu hala anlayamayacak kadar bilinçsiz bir dünyada insanlara haberleri bile olmadıkları çok şeyi anlatmaya devam ediyor.
Dünya kamuoyunda ortaya çıkan tabloya göre inanılmaz bir çıkmazın içinde olduğumuzu görürken bunu tersine çevirmek için bir şeyler yapmasının zaruriyetini görenlerden sadece biri Youssef...
Kendilerini insan zanneden, çok akıllı gören milyonlardan esasen daha realist olduğunu ispatlayan birisi Youssef.
Yahudi ülkesinde, ne Arap ne de Hıristiyan olması hiç bir şeyi değiştirmiyor.
Tersine bu ülkede mutlu bir hayat yaşadığının bilincinde ve Yahudilerle eşit haklara sahip olduğunu biliyor.
Bu bölgedeki diğer ülkeler ve toplumların sahip olmadığı herşeye sahip olduğunu ve olduğumuzu ortaya koyuyor.
Konuşma özgürlüğü, hiç bir şeyden çekinmeden fikirleri yüzünden başına gelebileceklerden korkmadan yaşayabilmenin rahatlığı, bunlardan sadece biri.

Hatta hem vatandaşlık  haklarından sonuna kadar istifade ettikleri halde hala bu ülkenin varlığına açıkça karşı gelenlerin bu ülkenin sokaklarında Israel'i yıkmaktan, Yahudileri buralardan kovmaktan bahsettikleri gösterilerle  fikirlerini  sonuna kadar haykıranlara karşı korkusuz bir yarın adına Israel'i korumaktan başka bir çaresi olmadığını biliyor.
Ortadoğu'da Israel yerine başka hiç bir yerde özellikle bir Hıristiyan olarak basına gelebilecek şeyleri bir an için bile unutmadığı açık.
Irak, Suriye ve hatta Türkiye'de bu inançtan geriye kalanların kırıntılarından bile rahatsızlık duyan radikal grupların arasında İsa'ya inanmanın hesabının ağır olabileceğini Avrupa'daki din kardeşlerinden daha iyi biliyor.
Filmin neresinde olduklarının hala farkında olmayanların karşısında, insanların bilincini uyandırmaya çalışıyor Youssef Haddad.
Askerlik yapmak "zorunluluğu" olmayan azınlıklardan birinden gelmesine rağmen gönüllü olarak katıldığı,  kendi isteğiyle komando birliğinde hizmet vermiş azınlık gruplarından çıkan, sadık, vefakar ve fedakar gençlerinden biri...çerkez, dürzü, müslüman ya da hıristiyan bir çok gönüllü askerlerimiz gibi o da Israel'i yok etmeye yemin eden cihadist düşmana karşı askerlik yapanlardan birisi.
Bu bölgenin, ülkenin gerçeklerinin farkında olanlardan;
Ortak geleceğimiz için şeytana karşı duranlardan.
Bu ülkenin bu savaşı kaybetmesi demek bu topraklarda yaşayan herkesin sonunun gelmesi demektir.

 


 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Vahid Beheshti @Vahid_Beheshti In spite of all the propaganda by the regime of the Islamic Republic, the people of Iran continue to risk t...