30 Mart 2024 Cumartesi

İsrael'e yapılan baskı

Israel'in müteffikleri, Amerika ve Almanya her geçen gün Israel'e verdikleri desteklerinde geri adım atarlarken, bu ülkelerdeki kamuoyu yoklamaları Amerikan ve Alman halkının Israel'e olan empatilerini gün geçtikçe daha çok kaybettiklerini ve bu savaşın daha çok uzamasına tahammülün kalmadığını gösteriyor.

Gazze'nin güneyindeki Rafah kentine gerçekleştirilmesi planlanan operasyonun ertelenmesine de neden olan bu dış baskı, Israel'in kendi güvenlik kaygılarının önüne geçiyor.

Bir süredir beklemede olan Rafah Operasyonu,  Israel askerinin bir çok nokatadaki hareketsizliği terör odaklı gruplar tarafından gafil avlanmalarının yolunu açarken, aylarca sürdürülen operasyonları da şimdilik belli bir çıkmaza sokuyor.

Hedefe ulaşmadan yarı yolda bıraktığınız bir savaşın getirilerinin ne olacağı sadece bu mücadelede taraf olan kişilerin sorunudur.

Enfeksyon olan bir vücuda verilen antibiyotiği yarı yolda kesmek istemeğe benzeyen bir durumdur bu. Sonuçta enfeksyon çok daha kuvvetli bir şekilde geri gelecek ve insan vücudunu hayati bir tehlikeye bile sokması mümkün olabilecektir.

7 Ekim'den bugüne yürütülen savaşın tek hedefi Israel halkının güvenli sınırlar içinde yaşamasını sağlamaktır.

Bu savaşı bir intikam ya da soykırım olarak göstermeye çalışan dünya'nın ne dediğinin önemi yoktur.

Soykırım ve katliam iddialarına karsın, Gazze'nin kuzeyinde başlatılan saldırılarda, halkın minimum zarar görmesini sağlamak adına Filistinlilerin evlerini boşaltlamaları için tanınan sürede güneye kaydırılan nüfusun arasında Hamas teröristlerinin de olduğu biliniyor.

Düşman taraftaki halkı korumak adına kendi can güvenliğini tehlikeye atan bu ülke,  dünyada benzeri görülmemiş bir çabaya rağmen en katı şekilde eleştirilmeye devam ediliyor.

Siz sık nüfuslu bir bölgenin tümünü kapsayan terör hareketlerine son vermek isterken, aynı sık nüfusun içinde barınan çocuk ve kadınlara zarar vermemek için itina göstermeniz bekleniyor. ( Çok iyi)

Bu  insanı beklenti, medeni bir ülkenin birincil kaygısı olarak tayin ediliyor. Ancak bu medeni ülkenin karşı karşıya olduğu şartlarsa yüzde yüz görmezden geliniyor.

Uluslararası cemiyet öncelikle sizin onları kendi kendilerinden de korumanızı bekleyerek, en mantıksız koşullarla bu yerdeki terörü çok kısa bir sürede bitirmenizi şart koyuyor.

700 kilometre uzunluğunda tüneller inşaa edilmiş bir köstebek yuvasını, sayılı günler içinde terk ederek, Filistin halkını sizin ölüleriniz için baklava dağıtmaya devam etmeleri için fırsat vermenizi bekliyorlar.

Rafah bölgesine inen on binlerce silahlı adamı, Filistinli savaşçıları, bu bölgedeki savaş malzemelerini yok etmeden savaşı orta yerinde durdurup Israel'in Gazze'den çıkmasını şart koyuyorlar.

II. Dünya savaşında trenlere doldurulan Yahudileri gözleri görmeyen, kulakları duymayan, kalplerini kapatan Avrupa insanı Filistin için göz yaşı döküyor. Ancak diğer taraftan kapılarına dayanan aç susuz mülteciler yüzünden aşırı sağın oyları son yılların en yüksek seviyelere ulaşıyor.

Zarar gören kendi canınız olmadığı sürece insanlık dersi vermek kolay oluyor.

Bu hayati operasyon'daki hedefimize çelme takmaya çalışan dünya'ya hesap vermekten, Hamas'ın kendi sivillerini para için, kendi kudretleri için heba edenlere destek verdiklerini bilmeyenlerden, Yahudi halkına olan antipatilerinin açık bir neticesi olan bu obsesif Filistin seviciliğinin bu topraklarda, sınırlarımızı zorlayan düşmanlarımızın  yaşamımızı tehlikeye sokmalarına dolaylı ya da dolaysız destek veren uluslararası baskıdan bıktık artık.

Sonumuzu planlayan terör odaklarını bitirmeden bu savaşı durdurmamızı bekleyenlerin bizi Akdenizin serin sularına dökmek isteyenlerin yanlarında saf tuttuklarını görüyoruz.

Dünya Yahudinin bir defa daha Holocaust'u yaşadığını görmek istiyor.

Dünya'nın bir çok mega şehrinden daha küçük bir nüfusa sahip olan bu ülkeyi kolonializm palavralarıyla gayri meşru hale getirmeyi başaranlar Hamas'ın 7 Ekim'de yaptıklarını yalanlamada bu şeytani insanlarla boy ölçüşecek kadar insaflarını kaybettiler.

7 Ekim ertesi sözde iddia ettikleri  Israel'in kendini savunma hakkını üç gün geçmeden reddedenlerin tek rüyası Yahudileri dünya haritasından silmektir!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Vahid Beheshti @Vahid_Beheshti In spite of all the propaganda by the regime of the Islamic Republic, the people of Iran continue to risk t...