25 Mart 2024 Pazartesi

İDF askerlerine atılan çamur

Geçtiğimiz günlerde Hamas İDF askerlerinin Gazze'deki kadınlara cinsel taciz uyguladığını iddia etmişti.

Tabii, sansasyon yaratacak, ilgi çekecek, karşıt olduğu tarafı kirletecek aslı olan ya da olmayan duyumları hiç  beklemeden yayınlayan haber kanaklarından, Katar merkezli Al Jazeera sorgusuz sualsiz bir şekilde bu açıklamaları haber yapmayı uygun görmüştü.

Israel karşıtı bir propaganda aracı gibi çalışan, Hamas'ın sözcüsü kıvamındaki Al Jazeera'nın Israel'i karalamak için yayınladığı haberlerden sadece bir yenisini teşkil eden bu son aslı olmayan duyumlar, en az Al Jazeera kadar, azili Israel düşmanı BBC ya da benzeri başka haber ajansları tarafından seve seve paylaşıldıktan, bu türden yalanları el birliğiyle daha da büyük kitlelere yaymalarının ardından bugün Jerusalem Post'ta çıkan baş haberde,  Al Jazeera, Hamas'ın İDF askerleriyle ilgili iddialarının aslı olmadığını kabul ettiğini yazdı.

Şu son duruma göre, ilk yalan haberle Israel askerlerinin yanlız katil değil ayrıca tecavüzcü olduklarını dünya genelinin beyinlerine soktuktan sonra düzeltilen yanlışı kim duydu??

Bu itiraf hangi başlıklarda yer aldı?

Ancak geçtiğimiz günlerde bu konu gündeme top gibi düştüğünde, haber herkesin ağzında dolaşıyordu. Yeniden Israel lanetlenirken bir kez daha Israel şeytanlaştırılmış oluyordu.

Atılan lekeyi çamaşır suyu ile temizleyecek kimse yok!!

Israel'in  açıklamalarına ve söylediklerine yer vermeyen, kaale almayan, katiyetle inanmayanlar, bir defa daha bir terör örgütünün ağzından çıkan palavraları sebestçe kullanarak, bu ülkeyi yok etmekten başka amaçları olmayanlara, sözde insan hakları savunucuları olan yalancılar acımasız teröristlere yeniden açıkça destek vermiş oluyorlar.

Ne ilk ne de son olan bu tip haberler bile bile yayılırken, bir kez yayınlanan iftiranın aklanması artık zor.

Bir defa birisine çamur attınız mı bir daha izi çıkmaz.

Yalanlarla Filistin halkının haklarını savunduğunu iddia edenler var. 

Bu tip propagandalar en doğal şekilleriyle yürütülürken, yalanlar gerçeğe gerçekler yalana dönüştürülerek olaylar aynı tempoda çarpıtılmaya devam ediliyor bu da Hamas ve benzer terör örgütlerinin ekmeğne yağ sürüyor. 

Kimsenin ruhu bile duymadan tarafsızlar bile taraflılaştırılıyor.

Dünyanın çirkin yüzünü örten iki yüzlülük hiç durmadan devam eden bir tiyatroyla hayatın bir parçasına dönüşüyor.

Yeni dünya bu şekilde şekillendiriliyor.

Radikallere çanak tutanların ellerindeki hümanizm palavraları sayesinde alaşağı edilecekleri günler geldiğinde bugün sadece bizim ödediğimiz bedel yarın o diğerlerinin sırtına çok daha ağır bir yük olarak binecektir.

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-793560

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Vahid Beheshti @Vahid_Beheshti In spite of all the propaganda by the regime of the Islamic Republic, the people of Iran continue to risk t...