23 Şubat 2024 Cuma

Gerçek kolonialistler Israel'e hiç bir şeyi dikte ettirecek hakka sahip değillerdir

            Asagida You  Tube'tan alinti bir video var.

Bu video'yu izleyen insanların verdikleri olumlu ya da olumsuz tepkiler, Israel'le ilgili fikirleriyle yakından ilintilidir

..........................

Burada coşan  askerler, sabah akşam Israel katliam yapıyor haberleriyle kafası doldurulmuş bir Türk için bir adım sonra Gazze'de önlerine çıkacak her canlıyı katletmeye hazır canavarlar olarak görünebilirler.

Gerçekte, son derece tehlikeli bir hizmetin evvelinde birbirlerine  cesaret veren bu askerlerin ben ve benim gibi Israellilerde yarattığı duygular mutlaka bambaşkadır..

Birinin şeytanlaştırdığı bir varlık bir diğerinin gözünde ölümsüz kahramanlar olabilirler

Çoğu insanın kin ve nefretle baktıkları genç Israel askerleri; kendi ülke sınırları içinde yaşanan bir katliamın ardından, üniformalarını üzerlerine geçirip, mecburi hizmete alındıkları günlerden beri savaşmak zorundalar....

Neredeyse beş aydır devam eden bu korkunç rüyadan uyanıp herşeyin bittiğini görmeyi istediğimiz zamanlardan geçerken, onlara yeniden sağsalim kavuşmak için dua eden anneleri olan gençler 

Yerimizde olsalardı başkalarının da farklı davranmayacaklarından emin olduğumuz  bir mücadelenin içine itilenler onlar! 

Kanada ya da Amerika'da normal hayatlarına kaldıkları yerden devam eden çoğu genç insanlar yaşıtları olan bu Israelli çocuklara kin duyuyor insaniyet öğretmeye kalkıyorlar.

Tek kelimeyle, bir varlık savaşının temel taşını oluşturan tazeciklere.

Başkalarının hayatları için kendi canlarından olanlara.

Böylece, 7 Ekimden bugüne baştan sona kuralları yeniden yazılan ağır harbin onlara biçilen bir diğer fiyatı, diğerleri tarafından alınlarına yapıştırılan  korkunç etiket!!

Onlara uygun görülen tek sıfat;

"KATİL"

Kimlerle savaştıklarından haberi olmayan milyonlar tarafından.

Salonlarının rahat koltuklarından, kocaman şirketlerin bürolarından, akşam çıktıkları yemekte, sevenlerle yenen leziz yemekleri yutar, şaraplarını yudumlarken ahkam kesenler,  ..

Onları pusuda bekleyen canavarların korkusunu enselerinde hissetmeyenler,

Iddialar korkunç!!

Binlerce kilometre uzaktan duydukları davulun sesini başka şeylerle de karıştırabilirler mutlaka

Yarım yamalak bilgiler, haberler, kulaktan dolma, yalan bir tarihle, basının onlara gösterdikleriyle yarattıkları o  canavarla mücadele eden mazlumun Holywood eserlerinin ötesinde senaryolarla, bilip bilmeden ötenler...

Peki bu işin gerçeği nedir?

Bu çocuklar Gazze'de bebekleri öldürmekle mi görevliler??

Bu ülkede her gün aynı havayı birlikte solumaya alışık olduğumuz bir halkı Gazze'de yok etmek mi amaç??

Ortadoğu'da nüfusuna oranla en büyük azınlık olan Müslüman Arapların içlerinden Yahudilerin yanlarında görev yapan savcılar, öğretmen ve doktorlarıyla Israel'deki bu ikinci büyük topluma herkesin sandığından çok daha fazla haklar sağlayan bu ülke, bölgede demokrasinin yegane temsilcisi, Arap ya da Yahudi herkese istediği gibi yaşama özgürlüğünü veren bu yer bunu mu emrediyor askerlerine? : "Önünüze kim çıkarsa öldürün! " (??)

Yoksa esas olan, Gazze'deki sivil halkın arasında, içinde, yanı başında, dibinde, her tarafında yer etmiş, serpilip kök salmış, bir virüs gibi yayılmış olan terörü yok etmekmidir?

 HAMAS'ı!!

Batı'da yaşam kuralları buralardan farklı. Bu bölgedeki acımasız kurallara tamamen yabancı kalanlar bu mantığa ters oyunun kurallarını kavrayamıyor.

Kafaları basmıyor!!!!

Kendi kültür yapılarına göre Israel'in neden hastaneleri hedef aldığını, neden okulları vurduğunu sindiremiyorlar.

Ahlak dışı!! deniyor.

Ahlak dışı olan bu alanları savaşın bir parçası haline getirenlerdir.  .

Yok anlamıyorlar..

Çünkü beyinlerinde olayları çözmelerine engel olan başka öğeler de mevcut... içlerinde taşıdıkları ezeli nefret. Algı oyununun bir parçası da bu noktada gizli..Sökülüp atılamayan patolojik seviyedeki " global antisemitizm."

Yoksa, Londra'da, Filistin yanlısı göstericilere inat, kenarda duran, İranlı (!) gencin, " Hamas bir terör örgütüdür!" pankartını gören İngilizler o gence vahşice saldırırlarmıydı??

Filistin halkına destek hikayesiyle, iğrenç bir terör grubununun, insanlık düşmanı canavarların arkasında çıkarlarmıydı?

Son haberlere göre 700 kilomtreyi bulduğu söylenen tünellerle yerin altında ikinci bir Gazze inşa ederek tüm Israel'i almak için küçücük çocukları çalıştırdıklarını bilerek.

O koca profesörler, eğitmenler bu insansı yaratıkları savunurlarmıydı?

Bizim iki seçeneğimiz var....Hayatta kalmak için savaşmak ya da öldürülmek..

Bize başka şans bırakmayanlara karşı kendimizi savunmak zorundayız!!..

Allah katına ulaşmak adına öldürmeğe inananlara karşı...

İşte bu yüzden bu çocuklar katil değiller. 

Gazze'nin çamurlu sokaklarında Hamas'ın ellerinde kimlik değiştirmiş, her biri birer tuzağa dönüştürülmüş, bugün çoğu yarı yıkık o binaların aralarında ya da içlerinde   gizlenen teröristlerle, kafa kesmeyi çok iyi bilen, çocukları, bebekleri yakan, kadınların organlarını parça parça yapan yamyamlara karşı savaşmakla görevliler.

Kimi politik akımların arkalarından sürüklenen kitleler, progresif zümrenin öncülerine kendilerini biraz daha yaklaştırmak çabası içindeyken, başka bir söz ya da sese bile izin yok .

Progresif akım radikal İslamın en büyük destekçisi haline gelirken, liberallerin, demokrasiyle bağdaşmayan o başkalarına var olma hakkı vermedikleri alanlarında, yakında kendi sonlarını görecekleri günler uzak değil.

Şimdilik elit toplumdaki yerlerini korumak için yeniden ideal bir günah keçisi olan Yahudilerin  memleketlerine olan karşıtlıklarını ortaya koymak durumundalar.

Onlar toplumsal yerlerini belirleyen etiketlerle uğraşadursunlar...

Bizler barış adına her toprak vermek istediğimizde fırsatları defalarca reddetmiş olanlar yanımızda değil yerimizde olmak için bizleri her defasında daha ahlaksız bir savaşın içine çekiyorlar.

Amerika'da ve Okyanus'taki yerlilerden neredeyse eser bırakmamış, Afrika Kıtasını soyup soğana çevirmiş  beyaz adam Israel'i kolonializmle suçluyor... her  gün bir başka makale çıkıyor, New York Times, BBC ya da Le Monde gibi " seçkin " gazete ya da haber sitelerinde... Seçkin çevreler en çok sivrilen en düşman olanlar..

300 milyon Amerikalı kendi tarihlerinin nerelere dayandığını unutmuş görünürken, Israel'in üç metre karelik toprağına bakarak bağırıyor işgalcisin diye!!!!

Belki dünyanın hiç bir toprağı için verilmemiş bir bedeli olan bu tek ve nadide ülke için canlarını vermek bir kenara, maddi ve manevi olarak ta ödenmiş bir fiyatı olan topraklar... Birleşmiş Milletlerin onayından geçirildikten sonra doğduğu gerçeği bile bugün hala kanunsuzluğunu gündeme getirilmesine engel olmayan tek ülke...

Dünyanın baştan aşağı şeklini semalını değiştirmiş milletler utanmadan bize ders veriyorlar..

3500 yıllık bir hikayenin insanlarına

Tarih boyu bizleri bir yerden diğerine kovan ya da katleden milletlerin bize ne yapmamız ya da yampamamız gerektiğini söylemelerine izin vermeyecek Israel.

Bizim sonumuzu getirecek hiç bir anlaşma ya da hükmün bizim açımızdan geçerliliği olmayacak...

Bu toprak için verilen onbinlerce şehidin kanları yerde kalmayacak .


..................................





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Vahid Beheshti @Vahid_Beheshti In spite of all the propaganda by the regime of the Islamic Republic, the people of Iran continue to risk t...