19 Aralık 2023 Salı

İnsanlığın yargı algısı Yahudiler ve diğerleri için farklı işliyor.

"Bu savaşta iki tarafın arasında olan kuvvet eşitsizliğini bir suç olarak kabul ediyor dünya!"

 Bir tarafın sizi öldürmek için kendi çocuğunu feda etmesinin hesabını size çıkarıyor dünya, Filistinli radikal dinci hareketlerin ardından koşarken, çocukları kurban etmeye zorlamalarının kabahatini Israel'den biliyor dünya. İntihar tünellerinde  sivil ve çocuklar yerine teröristleri saklayan Hamas'ın hesabını size çıkarıyor dünya.

Okul çantalarında saklanan bombalardan, kendi öz çocuklarının yatak odalarının kundakları altında depolanan roketlerden siz mesulsünüz...

Camilerde Yahudileri öldürmek adına ölmeye teşvik edilen gençlerden, hastanelerin savaşın kaderini belirleyen merkezlere çevrilmelerinden, aynı hastanelerin Hamas'ın liderlerini barındıran sığınaklar olarak kullanılmalarından

( bu şekilde sizin her saldırınızda dünya'nın sizi yargılayacaklarını bildiklerinden!!)

Tarihin bildiği, tanıdığı en ahlaksız savaş taktiklerinin hesabı bunu ortaya koyanlara değil bunlara karşı mücadele etmek zorunda kalana çıkarılıyor.

Dünya o  hiç sevmediği Araplara karşın Israel'e kin güdüyor...

İnsan denen varlık Israel' in halkını korumak için gösterdiği çabadan memnun değil.

Karşı tarafta çok ölen ölüyormuş!!! Olmaz bu diyorlar. Biz sizin ölmenizi istiyoruz. Onların değil.

Ama Israel ölmek istemiyor. Yahudiler ölmek istemiyor. Biz ölmek değil yaşamak istiyoruz. Tüm teröre, tüm acımasızlığa, tüm saldırılara, saldıranlara ve canavarlara rağmen biz hayatta kalmak için mücadele vermek istiyoruz. Yahudiler onlar gibi ölümü teşvik etmiyor.  Çünkü bizim beynimize kimse Cihad gibi kavramlar sokmuyor, Bizim çocuklarımız barış şarkılarıyla büyüyor. Bizim çocuklarımız gelecekte doktor olmak hayali kuruyor, şahid ( şehit ) olmak değil.

Bu sizi rahatsız etse de. Kim ölmek için çaba harcıyorsa o daha çok ölür!!! Bundan dünya rahatsız olsa da.

Bu ülke kurulmadan önce başlayan  bu karşılıklı mücadele'de  Arapların taktikleri hiç değişmedi.

Evet, Yahudi Devleti kurulduğu günler, Arapların Yahudilere karşı başlattıkları savaş yüzünden buraları bırakıp gidenler oldu. Örneğin Ürdün'den gelen Araplar Ürdün' e döndüler. Kimileri Mısır'a..Suriye ve çevredeki yerlerde kendi halklarının içinde kendilerine yeniden bir hayat aramak zorunda kaldılar..

Kaçmak yerine Yahudi Devletinde Yahudilerle kalmayı kabul edenler Israel vatandaşı oldular ( bugün Israel'de 9 milyon nüfusun 2 milyonu, Israelli Arap vatandaşlarıdır...içimizdekilerdir!!)

Ve 1967, 1973...Senaryo hep aynıydı...Israel' i yok etmek için defalarca saldırdılar.. O zaman da herkes kızdı. Çünkü Israel yok olmadı. Kaybetmedi. Kazandı ve  yine ve bir daha!! 

Vay Pis Yahudiler niye kaybetmediniz' e geldik!!

Neden izin vermiyorsunuz, sizi bir kaşık suda boğmak isteyenlerin anaların belliyorsunuz!!!

Sinirimizi bozmayın...çıkın 1967'den!!! dediler. Sizin kafanızı kesmek için bekleyen canavarlara izin verin ulan.

Onların saldırdıkları, başlattıkları savaşı kaybedin ve sizi zamanında fırınlara gönderenlerin ülkelerine geri sığının... ( 2000 yıllık ana vatanınız yerine!!)

Bize ne sizin güvenliğinizden ya da adam gibi bir yaşam için mücadele vermenizden..

Ve bir aralar biz heves ettik... Oslo moslo konuşuldu... Rabin 1995'te Arafat'ın elini sıkarken zannettik ki bunlar gerçekten barışmak istiyor...Belki bu defa kanla, savaşla bazı şeylerin artık değişmeyeceğini anladılar dedik

İntihar bombacıları türedi bu defa...Heryerde. Sahne' de rol yapanlar perde arkasında yeni taktiklerle çıktılar karşımıza. İntihar komandoları her yerdeydiler....

Aralarında bombayı patlatamadan öldürülen çocuk teröristlerin hesabı Israel'e çıktı.

Çocuk teröristler askerlerin ellerinde götürüldüklerinde de görüntüler dünyayı kızdırmaya başladı.

Kimse bu çocukların neden teröre alet edildiklerini sormadı!!

Ellerinde koca koca taşlarla, bıçakla, molotov kokteyleriyle saldıran 10 yaşlarında çocukların neden babalarının yerlerine kullanıldıklarını? Neden ağızları süt kokan çocukların okula gönderilmek yerine asker taşladıkları, sivillere saldırdıkları sorulmadı.

Dünya her daim, ahlaksız bir mücadeleye karşı Yahudileri suçladı.

Antisemitizm hep tavan yaptı.

Ortaçağ'daki vebanın suçlusu Yahudiler, Bugün Cihad için Israel'i ve daha sonra tüm modern, liberal insanlığı hedef alanlara karşı bir kez daha suçlanıyor

Tarih bir gün gerçekleri yazacak.

O zaman da Yahudi nefretinin sebepları ayrı olacak mutlaka....

Halbuki bakın, bir kaç küçük olayla ( bizim yaşadıklarımıza göre tabii!!)  Avrupa sosyalist partileri bir anda  terk edip nasıl da aşırı sağa kaymağa başladı. Tarih boyu sömürdükleri üçüncü dünya devletlerinin vatandaşları kendi ülkelerini istila edip huzurlarını kaçırmaya başlamalarıyla nasıl da yavaş yavaş hümanizm palavralarını unutup göçe karşı durmak için birleşiyorlar.

Israel ise fanatizme, radikallere, canavarca taktiklere karşı savaşınca bugünlere değin kötü oluyor.

Hala o başka bu başka saçmalıklarıyla masallar anlatılıyor.

Hala antisemitizm herşeyin önünde geliyor.

İnsanlığın yargı algısı Yahudiler ve kendileri için hep farklı işliyor. 


Batya Ruso Galanti 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Vahid Beheshti @Vahid_Beheshti In spite of all the propaganda by the regime of the Islamic Republic, the people of Iran continue to risk t...